Tools4U is een training die ontwikkeld is als justitiële gedragsinterventies om herhaling van delicten te voorkomen. Doel is het aanleren en vergroten van cognitieve en sociale vaardigheden. Maar deze training kan ook gegeven worden in het vrijwillige kader. Dus zonder dat je een strafbaar feit gepleegd hebt.

Soms heb je weleens moeite om aan je vrienden duidelijk te maken wat jij nou eigenlijk echt wilt, of vind je het moeilijk om nee te zeggen als je iets gevraagd wordt, en reageer je niet altijd even handig als je iets niet wilt. Dit kan lastige situaties opleveren voor vrienden, familie of andere mensen om je heen, maar ook voor jou zelf.

Vanuit deze training leert Hetty de jongere hoe je om kunt gaan met lastige situaties met andere mensen waarin je terecht kunt komen. 

De training is laagdrempelig en praktisch. Tijdens de training heb je zelf ook inbreng. Je kunt ook werken aan doelen die je zelf wilt bereiken. Je gaat praktisch aan de slag met situaties die jij in je dagelijkse leven tegenkomt, en je leert hoe je deze situaties op een handige manier kunt oplossen. 

Deze training voer ik vanuit het Justitiële kader uit in opdracht van de Hoofdtrainer en in het vrijwillige kader in opdracht van Kennis in Kracht. Tevens kunnen we samen ook kijken hoe delen ervan ingezet kunnen worden in enkele coaching sessies bij mij aan huis. We kunnen natuurlijk altijd eerst met elkaar overleggen wat het meest wenselijk is.